Wintertips

Paardrijden in de winter? Het is mogelijk!

Let eerst en vooral op met het fructaangehalte in het gras

Waar zeker op gelet moet worden is het fructaangehalte in het gras. Bij zonnig vriesweer hoopt dit zich namelijk op in het gras en als het paard hier te veel van eet kan dit leiden tot hoefbevangenheid. Een paard kan fructaan (suiker in het gras) niet verwerken waardoor het zich ophoopt in de blinde en dikke darm en uiteindelijke leidt tot gifstoffen in het bloed. Meer info kunt u vinden op: http://www.hoefnatuurlijk.nl/nl/fructaanindex.html.

Vriest het dat het kraakt? De juiste kleding helpt u en uwen je paard

Mits de juiste (thermische) kleding voor u en uw paard is paardrijden zeker mogelijk in de winter. En wat kan zo’n heerlijk fris ritje deugd doen! Tijdens het rijden hebben paarden eigenlijk helemaal geen deken nodig, maar als het echt té koud is, dan kan de uitrijdeken RugBe Champ een oplossing zijn.


Uitrijdeken RugBe, € 24,99

Wij als ruiters hebben het eerder koud dan ons paardje. Het is dus net zo belangrijk dat wij ons goed (en stijlvol) induffelen tegen de winterkoude. Eerst en vooral mogen handschoenen niet ontbreken, want er is niets zo vervelend als koude, gevoelloze vingers!


Winter rijhandschoen Astana, € 16,99

Wanneer het echt vriest of sneeuwt en u toch een ritje wil maken met uw paard, dan moeten er hardere middelen (lees: thermische kledij) ingezet worden. Van thermische winterkleding wordt er vaak gedacht dat het “passé” is, maar dat is helemaal niet zo. Kijk maar naar deze stijlvolle thermische laarsjes en broek!

                     
Thermische outdoorlaarzen Montreal, € 49,99          Thermo overbroek Alaska voor dames, € 69,99

Ook warm in de stal en op de weide

Maar wanneer het kouder wordt, is het natuurlijk erg belangrijk dat ook onze vierbenige vrienden op temperatuur blijven. Hiervoor hebben wij een uitgebreid assortiment aan outdoor en indoor dekens.

        
Outdoordeken RugBe Zero 1, € 59,99                                                          RugBe Indoor, € 44,99

Drinkwater bevroren?!

Herkent u het? U gaat ’s ochtends naar de stal of weide en u merkt dat het water in de drinkbak bevroren is en uw paard dus niet heeft kunnen drinken. En bij echte, barre koude kunnen zelfs de leidingen mee bevriezen. Erg vervelend, maar daar is een simpele oplossing voor: verwarmbare drinkbakken en buizen. Hierdoor zal het water nooit meer bevriezen en heeft uw paard altijd vers drinkbaar water in de buurt.


Verwarmbare kunststoffen drinkbak met buisventiel HP20, € 109,00

Dankzij deze tips rijdt u warm en modieus de winter door!