Lentetips

Maak uw paard klaar voor de lente

Let op met het fructaangehalte in het gras

Waar zeker op gelet moet worden is het fructaangehalte in het gras. Als de temperatuur ‘s nachts voldoende daalt (onder 5 graden) en het overdag fris en zonnig is, hoopt het zich op. Als het paard hier te veel van eet kan dit leiden tot hoefbevangenheid. Een paard kan fructaan (suiker in het gras) niet verwerken waardoor het zich ophoopt in de blinde en dikke darm en uiteindelijke leidt tot gifstoffen in het bloed. Meer info kunt u vinden op: http://www.hoefnatuurlijk.nl/nl/fructaanindex.html.

Heeft Koning Winter de hoeven van uw paard beschadigd?

Het is alom geweten dat een winterse, natte en koude ondergrond het hoefhoorn verzwakt, maar ook paarden die in de winter veel op stal staan kunnen last hebben van beschadigde hoeven. Wanneer paarden meer op stal staan, hebben ze vaak minder beweging waardoor rotstraal kan ontstaan. Behandeling met hoefolie herstelt beschadigde hoeven en voorkomt infecties, doordat het een barrière vormt voor bacteriën. Met deze praktische bus met borsteltje kunt u de hoefolie makkelijk aanbrengen en heeft u bovendien geen aparte hoefborstel nodig.

Kerbl hoefolie Premium met borsteltje, € 12,99

Tijd voor de lenteschoonmaak!

De vacht van uw paard vereist een bijzonder goede verzorging, vooral wanneer het lente wordt en de ruiperiode begint. Losse haren kunnen erge jeuk en irritaties veroorzaken en vaak volstaat gewoon borstelen niet. Dankzij deze speciale vachthaarverwijderaar kunt u uw paard snel en makkelijk van zijn losse haren verlossen.

Vachthaarverwijderaar  € 19,99

Vachthaarverwijderaar, € 14,99

Nadat de overtollige haren verwijderd zijn, dient de vacht best nog behandeld te worden met een zachte borstel. Daarvoor is de glans- en verwenborstel van Oster ideaal: hij neemt niet enkel de achtergebleven losse haren weg, maar stimuleert ook de doorbloeding dankzij zijn masserend effect en doet de vacht stralend glanzen.

Glans- en verwenborstel, € 15,99

En dan is er natuurlijk nog de 3-in-1 MagicBrush set van 3 voor hoeven, benen en vacht. Hij biedt eindeloos veel voordelen:

• reinigt moeiteloos de hoefstraal en de kleinste tussenruimtes van het hoefijzer
• is zacht voor gewrichten en beenderen
• is gemakkelijk te reinigen zelfs in de wasmachine op 60° C
• de rug van de MagicBrush kan als zweetmes gebruikt worden
• uitstekend geschikt om in te zepen
• ondersteunt optimaal de verzorging tijdens de rui
• ook geschikt voor het verwijderen van paardenharen op zadel- en staldekken

 MagicBrush set van 3 , € 14,99

Heeft u geen idee meer welke borstel(s) u nu moet kiezen? Geen probleem! Dan is de keuze snel gemaakt met de 7-delige poetsbox die meteen alle borstels bevat die u nodig heeft voor de “lenteschoonmaak” van uw paard: rubberen ovale roskam, hoefreiniger, viscose spons, manenborstel, roskam met kunststoffen naalden, paardenroskam en manenkam zonder steel!

Gevulde, 7-delige poetsbox, € 33,99

Nadat uw paard verlost is van zijn wintervacht, is het tijd voor de echte “lenteschoonmaak”. En daarbij mag een goede shampoo natuurlijk niet ontbreken! De Dermocan shampoo van Horse Fitform bevat natuurlijke, koud geperste druivenpitolie, dringt diep in de vacht, maakt vuil los en geeft een mooie glans.


DERMOCAN paardenshampoo 1000 ml, € 11,49

Nu heeft u de winter helemaal achter u gelaten en bent u volledig klaar voor de lente!