Herfsttips

Herfst: wisseling van voeding en temperaturen

Let op met het fructaangehalte in het gras

Een belangrijke factor om rekening mee te houden is het fructaangehalte in het gras. Bij zonnig maar koud weer hoopt zich dit namelijk op in het gras. Als het paard hier te veel van eet kan dit leiden tot hoefbevangenheid. Een paard kan fructaan (suiker in het gras) niet verwerken waardoor het zich ophoopt in de blinde en dikke darm en uiteindelijke leidt tot gifstoffen in het bloed. Meer info kunt u vinden op: http://www.hoefnatuurlijk.nl/nl/fructaanindex.html.

Hooi in plaats van vers gras

‘s Zomers staan paarden veel buiten op de weide en eten ze veel gras. In de herfst, wanneer het weer wat kouder wordt en het gras uitgeput geraakt, wordt er geleidelijk aan overgeschakeld op hooi. Om het hooi netjes in de stal en smakelijk te houden, kunt u best een hooiruif of hooizak gebruiken.

      
Hooiruif, € 19,99                                                     Hooinet met kleine mazen, € 9,99

Wanneer paarden in de herfst van de weide weer meer op stal gaan, is het aan te raden de darmflora van het paard extra aandacht te geven. De overschakeling van vers gras op drogere voeding en hooi kan nogal eens voor darmproblemen zorgen, dus wat extra hulp in de darmflora kunnen onze vrienden goed gebruiken. Hiervoor bieden voedingssupplementen soelaas. BT Plus stabiliseert de darmflora en vermindert voedselafwijkingen en deficiëntieverschijnselen.


BT Plus, € 26,99

Brrr, het wordt al kouder …

In de herfst beslissen veel ruiters ook om hun paard te scheren. Dit staat natuurlijk mooier en zorgt ervoor dat het paard minder zweet tijdens trainingen. Het scheerapparaat Oster PRO600i is alles in één: verstelbare scheerkop, kapje voor scheerkop, olie, laadstation, reinigingsborsteltje en 4 opzetkammen uit edelstaal zijn inbegrepen.


Scheerapparaat Oster Pro600i, € 179,00

Maar geschoren paarden vatten ook sneller kou tijdens het rijden! Om de lichaamstemperatuur op peil te houden en te zorgen voor een “warming up” voor het uitrijden en “cooling down” erna, is een rijdekenideaal.


Rijdeken RugBe, € 24,99

… en de dagen korten!

Wanneer het sneller donker wordt en u toch nog veilig wil gaan rijden, is het belangrijk dat u zichtbaar bent in het verkeer, voor de veiligheid van uzelf, uw paard en medeweggebruikers. Hiervoor bestaat er een groot gamma aan reflecterende items, maar de set Safety First bevat alle benodigdheden aan een extra voordelige prijs!


4-delige set Safety First, € 44,95

Zo, met deze tips komt u de herfst goed (en veilig) door en bent u al voorbereid op de winter!